După luni de tăcere în care a fost criticată pentru relația sa cu Rusia, Merkel a făcut noi declarații despre războiul din Ucraina4Foto© tv8.md

După luni de tăcere în care a fost criticată pentru relația sa cu Rusia, Merkel a făcut noi declarații despre războiul din Ucraina

, 8 știri, 20 vizualizări

Fostul cancelar german Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea față de Ucraina și a descris războiul cu Rusia ca fiind unul barbar. Merkel a făcut aceste declarații în cadrul unui eveniment de miercuri, 1 iunie, după ce tăcerea sa din ultimele luni pe acest subiect a adus critici legate de politica sa față de Moscova, scrie digi24, cu referire la Reuters.

Fostul cancelar al Germaniei a spus că nu va da sfaturi de pe margine, dar și-a exprimat susținerea față de guvern pentru a „găsi un final acestui război barbar”, a declarat pentru Reuters un participant la eveniment.

„Solidaritatea mea se îndreaptă spre Ucraina”, a spus Angela Merkel, potrivit participantului.

La scurt timp după invazia Rusiei din februarie, Merkel a făcut o scurtă declarație în care a afirmat că nu există nicio justificare pentru încălcarea flagrantă a dreptului internațional.

Solidaritatea mea se îndreaptă spre Ucraina
Angela Merkel,
Merkel face declarații despre război, după ce tăcerea sa din ultimele…
Susțin eforturile guvernului german, UE și SUA de a-i ține piept lui Putin în acest război barbar
Angela Merkel,
Angela Merkel condamnă Rusia și își exprimă solidaritatea cu Ucraina…