După scandalul produselor alterate în grădinițe, unele firme au revenit pe piață
Foto: tv8.md

După scandalul produselor alterate în grădinițe, unele firme au revenit pe piață

6 știri, 4

Într-o conferință de presă la IPN, Sabina Popov membră a Asociației „Părinți Solidari”, s-a referit la unul dintre agenții economici vizați, Lovis Agro. Timp de jumătate de an de la anchetă, respectivul agent economic nu a participat la licitații, însă începând cu a doua jumătate a anului 2017, a început să livreze din nou produse alimentare pentru direcțiile educație, tineret și sport Centru și Rîșcani.

Conducerea celor două direcții susține că a solicitat Agenției Achiziții Publice să includă în lista neagră acest agent economic, la care Agenția a replicat că, între timp, s-a schimbat legea, implicit și procedura de includere a agenților economici în lista neagră. „Reieșind din faptul că acest agent economic pare să aibă cel mai rodnic an la capitolul contracte cu statul, pare greu de crezut că se va face ceva pentru a-l trece în lista neagră”, a remarcat Sabina Popov.

Conducătoarea Asociației „Părinți Solidari”, Ala Revenco, susține că din trei agenți economici implicați în dosarul produselor alterate în grădinițe, doar unul a fost inclus în lista neagră a Agenției Achizițiilor Publice. „Pe numele Lovis Agro au fost depuse multe plângeri, dar nu s-a întreprins nimic. Sperăm că măcar instituțiile unde livrează acest agent economic monitorizează produsele”, a adăugat Ala Revenco.

Verificările de la sfârșit de noiembrie 2016 au scos la iveală favorizarea unor agenți economic...

    Citește pe tv8.md    Tendințe