Majoritatea podurilor din Chișinău necesită reparații

Majoritatea podurilor din Chișinău necesită reparații

13 știri, 4

Toate podurile din Chișinău necesită reparații curente, iar la trei dintre acestea: podul de pe str. Mihai Viteazul, podul de pe str. Albișoara și cel de pe str. Ismail, sunt necesare intervenții urgente, potrivit șefului Direcție generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel. Subiectul a fost abordat azi, în cadrul ședinței de la Primăria capitalei, în contextul tragediei care s-a produs recent la Genova, Italia, când un pod s-a prăbușit și mai mulți oameni și-au pierdut viața.

Autoritățile municipale vor apela la specialiști pentru a face o expertiză a stării podurilor din Chișinău. Preliminar, la câteva dintre ele este necesară înnoirea hidroizolării, reparații ale pilonilor din beton ș.a.

Potrivit lui Vitalie Butucel, expertiza ar putea dura de la patru la șase luni, iar după ce va fi gata, se va purcede la proiectarea lucrărilor.

Primarul interimar al capitalei Ruslam Codreanu a dispus ca procedura de licitație privind contractarea companiei care să facă expertiza să fie demarată într-un timp cât mai scurt posibil, iar la finele anului, când se va dezbate proiectul de buget pentru anul 2019 să se includă și bani pentru efectuarea lucrărilor urgente la aceste poduri.

Întreaga procedură de expertizare și proiectare ar putea dura până la nouă luni, spun funcționarii de la Primăria Chișinău.

Amintim că, în urma prăbușirii podului de la Genova 43 de oameni au mur...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe