Echipa lui Navalnîi publică dovezi: Opozantul a fost otrăvit în camera de hotel cu o sticlă de apă8Foto© publika.md

Echipa lui Navalnîi publică dovezi: Opozantul a fost otrăvit în camera de hotel cu o sticlă de apă

, 14 știri, 3 vizualizări

Opozantul rus Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu apă, în camera sa de hotel din orașul siberian Tomsk, și nu cu ceai, în avion, așa cum se credea inițial. Dezvăluirea a fost făcută de echipa sa, prin intermdiul unei postări video pe Instagram, video în care este surprins momentul în care membrii staff-ului său invetighează camera și culeg probe, inclusiv sticlele goale de apă.

În postare este derulat și filmul evenimentelor, echipa sa precizând că Navalnîi și-a pierdut cunoștința și a început să se sufoce în avion, acesta aterizând forțat pentru ca liderul opoziției să fie transportat la un spital din regiune (între timp el a fost transferat la un spital din Berlin unde se recuperează și unde a fost confirmată acuzația de otrăvire).

Ideea este că jumătate din echipa sa se afla în avion, jumătate rămăsese în orașul Tomsk. Cei care au rămas în Tomsk au mers imediat să investigheze camera de hotel, după ce au aflat că lui Navalnîi i s-a făcut rău în avion. Aceștia au filmat momentul în care culeg ceea ce ar fi putut fi probe importante, deși erau sceptici că vor găsi ceva.