Echipa Partidului „Șor” a dat startul reconstrucției integrale a raionului Orhei4Foto1Video© tribuna.md

Echipa Partidului „Șor” a dat startul reconstrucției integrale a raionului Orhei

, 4 știri, 20 vizualizări

Toate localitățile din raionul Orhei sau câte 12-14 pe an vor fi reconstruite integral, în următorii cinci ani. Asigurările vin din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a reprezentanților formațiunii sale, precum și din partea conducerii Consiliului raional Orhei și cea a municipiului Orhei, și au fost făcute la o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentată Strategia de dezvoltare a raionului Orhei, pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”. Un astfel de program reprezintă o premieră pentru Republica Moldova.

Potrivit Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, echipa Partidului „ȘOR” își propune ca, în 2022, să modernizeze următoarele localități: Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Hodorogea. Până în 2027, vor fi dezvoltate toate localitățile din raion.

Primarul de onoare al municipiului și raionului Orhei, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că lansarea programului „Raionul Orhei, raion de vis” reprezintă un moment istoric și o premieră pentru Republica Moldova. Scopul acestuia este de a-i convinge pe moldovenii plecați în străinătate să revină acasă.