Economia se restabilește, dar nu suficient pentru un trai decent
Foto: www.noi.md

Economia se restabilește, dar nu suficient pentru un trai decent

5 știri, 7

Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul economic, Elena Gorelova, a declarat în cadrul emisiunii că se observă o oarecare îmbunătățire a unor indicatori macroeconomici, se restabilesc ritmurile creșterii economice, dar acestea nu sunt suficiente pentru a asigura un nivel decent de trai, condiții bune de susținere a businessului mic și mijlociu, a fermierilor. „Desigur, oamenii nu văd aceste schimbări pentru că aceștia continuă să plece în masă din țară, în special generația tânără, ceea ce trebuie să facă necesară întrebarea ce va fi mai departe?”, spune Elena Gorelova.

În opinia ei, chiar dacă se va reuși atragerea investitorilor străini, Republica Moldova rămâne cu tot mai mică forță de muncă de calitate. „Din păcate, de rând cu exportul de mărfuri, noi exportăm din ce în ce mai multă forță de muncă”, spune consilierul.

Și expertul în economie Veaceslav Ioniță este de părere că în general economia se restabilește. În opinia lui, scăderea leului în raport cu valutele internaționale a lovit asupra exporturilor. „Eu niciodată n-am văzut ca în a doua jumătate a anului să scadă exporturile comparativ cu prima jumătate. La noi niciodată n-a fost așa ceva, de regulă, exporturile cresc”, a spus expertul referindu-se la datele pentru anul 2016.

Totodată, Veaceslav Ioniță susține că actualmente economia nu poate absorbi sume mari de lei, iar Banca Națională a Moldov...

    Citește pe radiochisinau.md