Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol in Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol in Costa Rica

26 știri, 7

Conform Organismului de Investigații Judiciare din Costa Rica,. Udrea, acuzată de luare de mită și abuz în serviciu, a fost reținută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Bica, acuzată de luare de mită și corupție, a fost reținută tot pe stradă, patru ore mai târziu. Acțiunea a fost realizată în colaborare cu Direcția de Informații și de Securitate Națională.

Ambele aveau alertă roșie în baza de date Interpol, precizează instituția.

Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împtriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autoritățile pentru migrație vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, așa cum au solicitat.

Elena Udrea a anunțat în 20 septembrie că a născut o fetiță, avocatul ei, Veronel Rădulescu, declarând că din acel moment nu mai există nicio șansă ca aceasta să fie extrădată, întrucât copilul va primi cetățenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanța supremă la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute” și se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

Magistrații Curții de Apel București au decis luni instituirea sechestrului pe toate bunurile deținute de Elena Udrea, până la concurența sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica, ...

    Citește pe gandul.md