Elevii din ciclul gimnazial nu vor mai fi lăsați repetenți6Foto© independent.md

Elevii din ciclul gimnazial nu vor mai fi lăsați repetenți

, 9 știri, 18 vizualizări

În ciclul gimnazial nu vor fi înregistrate în catalogul școlar notele de la „1” la „4” la evaluările sumative, astfel elevii vor avea posibilitatea de a repeta proba de evaluare, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Pentru prima data în istoria învățămîntului național a fost exclusă repetenția în învățămîntul general, clasele a V-a - a VIII-a, decizie aprobată prin ordinul MECC nr.70/2020, conform Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățămîntul primar și secundar.

În ciclul primar, elevii vor fi evaluați prin descriptori și vor fi promovați indiferent de rezultatele obținute pe parcursul anului. În ciclul gimnazial și liceal evaluările prin descritori se va aplica la disciplinile Educație pentru societate, Educația muzicală, Educație plastică, Educație tehnologică, Educație fizică, Dezvoltare personală. La fel elevii claselor a V-VIII-a, vor fi promovați indiferent de rezultatele anuale obținute la disciplinile de studii.