Elicopter cu turiști prăbușit: Cel puțin trei persoane au murit
Foto: protv.md

Elicopter cu turiști prăbușit: Cel puțin trei persoane au murit

7 știri, 15

Cel puțin trei persoane au murit și alte patru au fost rănite grav, duminică, după prăbușirea unui elicopter turistic în Marele Canion din Statele Unite ale Americii, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Șase turiști și pilotul se aflau la bordul elicopterului Airbus Eurocopter EC130, al companiei Papillion Airways, în momentul prăbușirii în zona vestică a Marelui Canion al fluviului Colorado, localizat în statul Arizona.

Potrivit autorităților locale, persoanele rănite au traumatisme de nivel 1, care implică leziuni grave la nivelul capului, gâtului sau a toracelui. Evacuarea victimelor s-a desfășurat cu dificultate din cauza vântului puternic și a terenului greu accesibil din zonă.

Administrația Federală a Aviației din SUA a anunțat că prăbușirea elicopterului s-a produs "în circumstanțe necunoscute", fiind declanșată o anchetă în acest caz, scrie Mediafax.

Compania Papillion Airways, care transportă cu elicoptere aproximativ 600.000 de turiști anual în tururi ghidate în Marele Canion, a refuzat să comenteze acest incident.

Marele Canion, cu o lungime de circa 447 de kilometri și o adâncime de aproximativ 1,6 kilometri, este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din SUA.

    Citește pe realitatea.md