Energia electrică, mai scumpă din august2Foto© prime.md

Energia electrică, mai scumpă din august

, 4 știri, 10 vizualizări

Moldovenii, vor afla la începutul lunii august, câți bani vor trebui să scoată din buzunare pentru curentul electric. Directorul general al Consiliului de administrație al ANRE, Veaceslav Untilă, a declarat că instituția analizează solicitările furnizorilor de energie electrică și promite solemn că tarifele nu vor crește mai mult de 10 la sută.

"Noi cred că examinăm propunerile azi, mâine și vineri le publicăm și noi pe site-ul nostru. O să găsiți o diferență între prețurile propuse de furnizor de energia electrică pentru consumatorii finali și care este poziția ANRE față de aceste prețuri. Noi credem că nu vor depăși sau vor reveni la prețurile din anul 2018", a afirmat Veaceslav Untilă.

Untilă a precizat că, cel mai probabil, tarifele pentru consumul de energie electrică vor reveni la cele din 2018, până în momentul când au fost micșorate la inițiativa fostului premier Pavel Filip. Atunci, prețul pentru un kilowatt-oră s-a micșorat de la 1 leu și 99 de bani, la 1 leu și 79 de bani, pentru clienții Gas Natural Fenosa. De asemenea, pentru consumatorii din nordul țării, prețul a scăzut de la 2 lei și 12 bani la 1 leu și 91 de bani, pentru un kilowatt-oră.