Este sau nu controlat politic Centrul Național Anticorupție: Ce spune Zumbreanu
Foto: today.md

Este sau nu controlat politic Centrul Național Anticorupție: Ce spune Zumbreanu

5 știri, 13

Șeful Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, a declarat că instituția pe care o conduce „are multe pete” pe exterior. Potrivit lui Zumbreanu, cauza apariției acestor „pete” sînt acuzațiile politice din partea celor care nu cunosc „procedurile interne și legale de acțiune ale CNA”.

Foto: Sputnik.Moldova

„Atît s-a aruncat cu declarații politice în imaginea Centrul Național Anticorupție, încît parcă s-a format o haină frumoasă de camuflaj cu multe-multe pete. E OK, ne-am obișnuit”, a ironizat Șeful CNA în studioul Radio „Sputnik Moldova”, scrie noi.md.

CNA a pus sechestru pe bunuri în valoare de 7 milioane de lei Bogdan Zumbreanu precizează că în majoritatea cazurilor investigațiile CNA pornesc de la sesizarea unui cetățean concret. „Poate fi acest fapt catalogat drept o influență sau indicație din partea cuiva? Eu consider că nu. Aceeași situație este și în cazul dosarelor răsunătoare în privința persoanelor deja condamnate. Aici mă refer la fostul prim-ministru unde la fel investigația a pornit de la un autodenunț banal și nu de la autosesizare.

Dacă ar fi adevărat ceea ce se vehiculează, ne-am fi autosesizat și am fi demarat noi investigațiile noastre și am fi mers mai departe. Că CNA execută comenzi politice — asta o spun cel puțin persoanele care nu cunosc procedurile interne și legale de acțiune. Din momentul în care sîntem sesizați, sîntem obligați să examină...

    Citește pe abcnews.md