Estonia va sprijini Republica Moldova în drumul spre Uniunea Europeană7Foto© publika.md

Estonia va sprijini Republica Moldova în drumul spre Uniunea Europeană

, 9 știri, 5 vizualizări

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a a mers într-o vizită de lucru în Estonia la invitația omologului său eston, Urmas Reinsalu. Discuțiile oficialilor s-au axat pe relațiile de cooperare în plan bilateral, agenda de reforme implementate de autoritățile de la Chișinău și integrarea mai strânsă cu Uniunea Europeană.

Nicu Popescu a mulțumit pentru susținerea Estoniei în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE pentru Republica Moldova și a subliniat că în pofida riscurilor de securitate aduse de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, autoritățile lucrează la recomandările Comisiei Europene și realizează reforme în domenii prioritare, precum justiția și lupta împotriva corupției.

„Am vorbit cu omologul meu și despre consecințele războiului pentru țara noastră, în special în planul securității energetice și al amenințărilor hibride. Țara noastră va continua să primească sprijinul UE pentru consolidarea sectorului de apărare și securitate prin intermediul Facilității Europene pentru Pace.