(live) Cea de-a VI-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova

(live) Cea de-a VI-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova

22 știri, 4

În cadrul unei ședințe de Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova, Eugen Carpov a menționat că Comitetul de Asociere ne oferă o platformă de dialog permanent cu UE și aceasta este una din principalele platforme de comunicare.

"Avem o agendă plină cu subiecte de avengură. Printre aceste au fost discutate subiecte ce țin de stadiul de implementare a Acordului de Asociere. Ne-am referit la activitatea bancară și stabilitatea sistemului bancar din Moldova, iar în continuare ne vom referi la subiecte ce țin de independența justiției, de lupta cu corpuția, reforma administrativă și alte subiecte.

De fapt, Comitetul de Asociere ne oferă o platformă de dialog permanent cu UE, una din principalele platforme de comunicare.

În cadrul acestor discuții avem un dialog sincer, unde pe de o parte prezentăm realizările care le-am reușit noi ca și partener, Republica Moldova, pe de o altă parte analizăm planurile pe viitor, care sunt prioritățile, unde trebuie să depun un efort mai consistent pentru a atinge rezultate tangibile pentru promovarea reformelor democratice atât de necesare republicii Moldova și fiecărui cetățean în parte", a cominicat liderul Grupului Parlamentar Popular European, Eugen Carpov

La sfârșitul ședinței participanții la cea de-a VI-a Reuniune vor adopta Declarația Finală și Recomandările Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova.

    Citește pe publika.md