Eurodeputat francez: „Moldova nu a ales Europa. Două clanuri au decis să se alieze ca să lichideze un al treilea clan”3Foto© deschide.md

Eurodeputat francez: „Moldova nu a ales Europa. Două clanuri au decis să se alieze ca să lichideze un al treilea clan”

, 7 știri, 5 vizualizări

Eurodeputatul francez Thierry Mariani consideră că „Moldova nu a ales Europa”. În opinia sa, Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, pe care politicianul le numește „două clanuri”, au decis să se alieze ca să lichideze „un al treilea clan”, cel al lui Vlad Plahotniuc.

„Eu nu împărtășesc optimismul unora. Doamna comisar, Moldova nu a ales Europa. Două clanuri au decis să se alieze în Moldova ca să lichideze un al treilea clan. Haideți să o spunem clar, toată lumea o știe, în realitate, partida europeană reprezentată de doamna Sandu și partida rusă, domnul Dodon, au de fapt o singură țintă comună și anume liderul PDM”, a declarat Thierry Mariani marți, 16 iulie, la ședința Parlamentului European pentru situația din Republica Moldova.

Politicianul francez a mai menționat că este de acord cu poziția eurodeputatului român Traian Băsescu, care a subliniat că UE trebuie să ofere perspectivă europeană Republicii Moldova.