Europa va fi lovită de un val neobișnuit de căldură
Foto: noi.md

Europa va fi lovită de un val neobișnuit de căldură

7 știri, 9

Modelele meteorologice analizate de specialiștii Severe-Weather Europe arată că, în această săptămână, spre sfârșit, bătrânul continent, dar și Oceanul Arctic, vor fi lovite de un val neobișnuit de căldură.

Moldova va fi și ea afectată, temperaturile urmând să urce la peste 22 de grade Celsius, mai ales în sudul țării.

Vremea se va încălzi în toată Europa, iar temperaturile vor urca până la 25-26 de grade Celisus în centrul continentului, începând de vineri, și vor depăși 30 de grade Celsius, în unele zone din Franța și Spania.

Ciclonul Callum, format deasupra Atlanticului, va împinge fluxul meridional de aer cald spre nordul Europei. Un model meteorologic publicat de Severe-Weather arată cum, spre sfârșitul săptămânii, se vor înregistra temperaturi anormal de ridicate in Europa de Nord, scrie observator.tv.

Valorile vor fi cu până la 20 grade Celsius mai mari decât media pentru această perioadă.

În plus, efectul puternic al lui Foehn va duce la o încălzire suplimentară a aerului de-a lungul fiordurilor de pe coasta de vest a Norvegiei.

De asemenea, sunt așteptate temperaturi de 19-22 grade Celsius în sudul Suediei, în a doua jumătate a săptămânii. Între timp, efectul Foehn va împinge temperaturile peste fiordurile din vestul Norvegiei la 14-18 grade Celsius, mai ales în weekend.

Citește pe publika.md