Europarlamentar: Republica Moldova va fi cap de afiș în Parlamentul European în următoarele săptămâni8Foto1Video© zdg.md

Europarlamentar: Republica Moldova va fi cap de afiș în Parlamentul European în următoarele săptămâni

, 13 știri, 11 vizualizări

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan a declarat că în următoarele săptămâni, Republica Moldova va fi cap de afiș în Parlamentul European. Deputatul a mai menționat că săptămâna viitoare va avea loc o dezbatere și europarlamentarii vor adopta o rezoluție în plenul Parlamentului European pentru a-și arăta susținerea față de țara noastră.

„În sesiunea plenară din 18 - 19 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va veni în plenul Parlamentului să vorbească despre cât de important a fost ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților. Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, am făcut solicitarea ca președinta Maia Sandu să se adreseze plenului Parlamentului imediat după tensionarea situației din Ucraina”, a declarat Mureșan.

Potrivit lui, aceste decizii au fost luate de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European, ca urmare a solicitării venite din europarlamentarilor români, a Grupului PPE. Ele au fost incluse pe agenda oficială a Parlamentului European pentru următoarele săptămâni.