Europarlamentar: Tot ceea ce UE oferă Ucrainei trebuie să ofere și pentru RM care e la fel de importantă pentru siguranța UE16Foto1Video© tv8.md

Europarlamentar: Tot ceea ce UE oferă Ucrainei trebuie să ofere și pentru RM care e la fel de importantă pentru siguranța UE

, 33 știri, 11 vizualizări

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan susține că Republica Moldova trebuie să aibă parte de același tratament ca Ucraina în negocierile de aderare la UE. De la începutul războiului, Comisia Europeană a trimis 150 de milioane de euro la Chișinău, iar în așteptare mai sunt încă 61 de milioane.

Siegfried Mureșan spune, într-un interviu pentru News.ro, că aderarea Republicii Moldova la NATO și UE prin Unirea cu România este „complicată”.

„Extinderea NATO prin acceptarea peste noapte a unei noi regiuni s-a făcut o singură dată: la reunificarea Germaniei în 1990, cu acordul liderului de atunci al URSS, Mihail Gorbaciov. E mai complicat decât ne-am dori. Eu aș vrea să fim alături de Republica Moldova cât de repede în UE. În ceea ce privește NATO, trebuie spus că Republica Moldova are stipulat în Constituție neutralitatea.

Tot ceea ce UE oferă Ucrainei trebuie să ofere și R. Moldova care e la fel de importantă
Siegfried Mureșan,
Siegfried Mureșan: „Tot ceea ce UE oferă Ucrainei trebuie să ofere și…
Tot ceea ce UE oferă Ucrainei trebuie să ofere și R. Moldova
Siegfried Mureșan,
Europarlamentarul român Siegfried Mureșan: „Tot ceea ce UE oferă…
Este o dovadă clară a faptului că împărtășim aceleași valori și principii
Traian Băsescu,
Traian Băsescu la Strasbourg: „Cer ca Uniunea Europeană să acorde…
Cer ca Uniunea Europeană să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată
Traian Băsescu,
Traian Băsescu la Strasbourg: „Cer ca Uniunea Europeană să acorde…