Evenimentul „Mărțișor de acasă” de la Atena, a adunat peste 400 de moldoveni, stabiliți în Grecia
Foto: noi.md

Evenimentul „Mărțișor de acasă” de la Atena, a adunat peste 400 de moldoveni, stabiliți în Grecia

4 știri, 13

Peste 400 de moldoveni stabiliți în Grecia au participat la evenimentul „Mărțișor de acasă”, organizat duminica trecută la Atena. Programul artistic a fost susținut de către trupa Alex Calancea Band.

„În general, concertul mi-a reamintit de anii din copilărie. Cântecele care au fost interpretate sunt melodii cu care am crescut noi, părinții și copiii noștri. Mă bucur de alegerea acestei trupe de artiști profesioniști care au dat o nouă viață melodiilor de altădată. Am primi o plăcere deosebită să particip la acest concert deosebit. Mulțumim tuturor organizatorilor", a spus Alexandra Cuznețov, moldoveancă din diasporă.

„Îmi pare bine că a fost organizat acest concert pentru cetățenii noștri din Grecia, eveniment care contribuie la consolidarea diasporei. Ne dorim în viitor o colaborare și mai fructuoasă dintre diasporă și Republica Moldova. Și, vreau să menționez că foarte curând voi reveni acasă", susține Veaceslav Schimbov, președinte al Asociației moldo-elenă „Orfeu".

Totodată, aflându-se în vizită de lucru în Grecia, reprezentanții BRD au avut consultări cu reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Grecia și cu liderii Asociațiilor din diasporă. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte legate de cetățenii noștri din diasporă, precum integrarea acestora în țara de reședință, implicarea BRD în desfășurarea mai multor activități în diasporă, inițierea u...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe