Ex-deputat despre avizul Comisiei de la Veneția: Era greu să ne imaginăm un text mai dur

Ex-deputat despre avizul Comisiei de la Veneția: Era greu să ne imaginăm un text mai dur

39 știri, 6

Fostul deputat, membrul de onoare al APCE, Grigore Petrenco comentează avizul negativ al Comisiei de la Veneția pe marginea proiectului PDM-PSRM de modificare a sistemului electoral din Moldova.

Petrenco face apel la persoanele lucide din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc să înțeleagă că ”promovarea modificării sistemului electoral va duce la nerecunoașterea alegerilor parlamentare ulterioare drept democratice, corecte și echitabile”.

”Prezența lui Candu la ședința Comisiei de la Veneția nu era obligatorie. Comisia, de nenumărate ori în acești ani examina proiectele de legi din Moldova, însă speakerul nu participa la ședințe. În general, niciodată nu a existat o delegație atât de numeroasă. Probabil, au mizat că Ghilețchi, Candu și noul membru al CV, Tănase, vor reuși să convingă membrii în favoarea sa și să facă raportul măcar puțin mai blând.

Nu le-a reușit. A fost un eșec total! Pentru că asta nu este una și aceeași cu aparițiile televizate zilnice la PublikaWC în fața lui Tabără. Era greu de imaginat un text mai dur din partea Comisiei. Acum Ghilețchi poate să mediteze oricât despre faptul că "is not advisable" sună mai puțin categoric decât "is not appropriate". Acestea sunt tertipuri.Din "is not advisable" nu mai faci nicicum "appropriate”.

Una nu-i mai bună ca alta”, consideră fostul deputat.

    Citește pe moldnews.md


    Vladimir Voronin, un an
    Vladimir Voronin: Recomandările Comisiei de la Veneția sunt obligatorii
    Andrian Candu, un an
    Andrian Candu despre recomandarile Comisiei de la Venetia: "Consens si polarizare - rec...