Ex-deputatul Iurie Bolboceanu, achitat5Foto© jurnal.md

Ex-deputatul Iurie Bolboceanu, achitat

, 13 știri, 2 vizualizări

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu, acuzat de „trădare de Patrie” a fost achitat de instanța de judecată. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a pronunțat astăzi în dosarul fostului deputat, după ce procurorii au renunțat la învinuirea adusă acestuia în anul 2017 și au solicitat achitarea lui. Prin urmare, magistrații au emis sentință de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii.

Cauza penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.

Este de menționat că Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, de către PCCOCS, după care, arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău a dispus reexaminarea dosarului.

Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice
Iurie Bolboceanu,
Fostul deputat Iurie Bolboceanu – achitat! PG: „Respectiva cauză…