Ex-ministru în Guvernul Sandu: Aroganța și îngâmfarea guvernării a devenit emblematică și iritantă pentru societate3Foto© deschide.md

Ex-ministru în Guvernul Sandu: Aroganța și îngâmfarea guvernării a devenit emblematică și iritantă pentru societate

, 5 știri, 19 vizualizări

Fostul ministrul al Justiției în Guvernul Sandu, Stanislav Pavlovschi, crede că actuala guvernare face „greșeli majore” în ceea ce privește cadrele desemnate pentru diferite funcții.

„Organizarea de concursuri pentru funcții-cheie în stat este o eroare! Concursurile pot fi desfășurate în privința funcțiilor de executant, dar nu în privința primilor persoane, care determină politicile statului în diverse domenii. Hai să organizam atunci concursul și pentru funcția de președinte al țării sau un concurs la funcția de prim-ministru... Nicăieri în lume nu se face așa ceva. Ați văzut măcar o dată un concurs la funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA ? Sau la funcția de director CIA? Sau la funcția de director FBI?”, întreabă vicepreședintele PPDA.

Potrivit lui Pavlovschi, soluția este cu totul asta. „Aveți nevoie de o banală listă de rezervă, în care vor fi incluse mai multe persoane notorii. Faceți un efort, întocmiți această listă. Țara este foarte mică și se vede foarte bine cine și ce prezintă. Învățați, vă rog, să discutați cu oamenii. Aroganța și îngâmfarea voastră a devenit deja emblematică și iritantă pentru societate”.