Ex-președintele Igor Dodon, în vizorul ANI. A fost pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității6Foto© deschide.md

Ex-președintele Igor Dodon, în vizorul ANI. A fost pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității

, 25 știri, 18 vizualizări

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI) în perioada 1-5 februarie curent. Inspectorii au pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității. Despre rezultatele acestei proceduri de control, ANI va informa opinia publică printr-un comunicat de presă.

Alte patru controale au fost inițiate pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese. Astfel, un fost Minstru al Educației, Culturii și Cercetării, Președintele raionului Ungheni, directorul Spitalului raional Sîngerei și un fost primar al unei localități din componența municipiului Bălți sunt bănuiți că au admis conflicte de interese.

În cadrul unei alte proceduri de control este vizat și directorul Spitalului raional Criuleni pentru admiterea incompatibilității de funcție.