Ex-șefa de la Moldindconbank, reținută la Aeroportul Chișinău după 4 ani de căutări2Foto© deschide.md

Ex-șefa de la Moldindconbank, reținută la Aeroportul Chișinău după 4 ani de căutări

, 5 știri, 19 vizualizări

Fostă manageră în secția operațiuni bancare de la BC Moldinconbank, Marina Marohina, a fost reținută, joi, la Aeroportul Chișinău, după ce s-a ascuns timp de patru ani de organele de urmărire penală. Fostei funcționare i se incriminează faptul că ar fi fost implicată într-o acțiune premeditată de denigrare a judecătoarei de la Curtea Supremă de Justiție, Svetlana Novac, dar și în scheme de spălare de bani, care ar fi fost gestionate de Veaceslav Platon. Surse din cadrul Procuraturii Anticorupție susțin că femeia ar fi rudă cu controversatul om de afaceri amintit.

Dosarul penal pe numele Marinei Marohina a fost pornit în aprilie 2013. Femeia a fost învinuită că a perfectat un card bancar fals pe numele judecătoarei Svetlana Novac, a transferat pe el 300.000 de euro din contul unei firme afiliate lui Platon, apoi a extras de pe card suma de 290.000 de dolari, perfectând facturi bancare că banii au fost ridicați de Svetlana Novac.

Magistrata a aflat despre tranzacție când a fost invitată la CNA pentru explicații și a fost informat și Consiliul Superior al Magistraturii. Ulterior, procurorii au constatat că este vorba de o înscenare. Marina Marohina mai este învinuită și de implicare în schemele de spălare de bani, care la fel ar fi fost gestionate de Platon.