Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate5Foto© deschide.md

Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate

, 12 știri, 14 vizualizări

Examenele de bacalaureat și cele pentru elevii de clasa a IX-a ar putea fi anulate. Despre aceasta a anunțat liderul democraților, Pavel Filip. Acesta susține că măsura ar putea fi pusă în practică în cazul în care elevii nu vor merge la școală până la sfârșitul stării de urgență.

În cadrul unei conferințe de presă, Filip a declarat că ministerului Educației, conducerea căruia a fost preluată de Igor Șarov după crearea coaliției PD-PSRM, a decis deja anularea probelor pentru elevii claselor a patra.

Ministerul Educației a recomandat cadrelor didactice platforme de organizare online a procesului educațional și a aprobat metodologiile respective. Au fost lansate și module pentru pregătirea pentru examenul de bacalaureat. Știu că Ministerul Educației a decis deja anularea examenelor pentru clasa a patra. Cât despre examenul de capacitate pentru clasa a noua și examenul de bacalaureat, noi credem că, dacă până la sfârșitul perioadei stării de urgență elevii nu vor reveni la clase, aceste examene trebuie anulate”, a declarat Filip.