Examinarea sesizării procurorului general interimar referitor la efectuarea percheziției în privința unui judecător, amânată6Foto© timpul.md

Examinarea sesizării procurorului general interimar referitor la efectuarea percheziției în privința unui judecător, amânată

, 17 știri, 13 vizualizări

Din nou, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat examinarea demersului procurorului general interimar Dumitru Robu, cu privire la reținerea și desfășurarea perchezițiilor în cazul unui judecător. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață a confirmat pentru NM că este vorba despre Olesea Țurcan. În toamna anului 2020, Țurcan a emis o decizie în favoarea lui Veaceslav Platon, în dosarul „Moldasig”. Hotărârea a fost anulată de Curtea de Apel.

În cadrul ședinței extraordinare a CSM din 29 octombrie, membrii Consiliului au examinat demersul lui Dumitru Robu cu privire la urmărirea penală a unui judecător. Solicitarea a fost făcută, pentru prima oară, pe 16 noiembrie, potrivit punctul.md.

CSM a decis atunci să apeleze la inspecția judiciară, cu toate că un alt demers al procurorului general interimar în privința unui judecător a fost aprobat în cadrul aceleiași ședințe.