15 izolatoare de detenție provizorie și circa 100 de celule vor fi renovate!
Foto: www.publika.md

15 izolatoare de detenție provizorie și circa 100 de celule vor fi renovate!

21 știri, 1

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Planul de acțiuni privind reducerea relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodia Poliției pentru anii 2017-2020.

Documentul vine să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de detenție și transportare a persoanelor deținute, precum și la sporirea siguranței cetățenilor aflați în custodia Poliției. Totodată, implementarea acțiunilor propuse va avea un impact pozitiv și în raport cu angajații Poliției care realizează misiuni de pază și escortă, aceștia urmând să beneficieze de condiții de muncă mai bune.

Printre obiectivele Planului se numără: revizuirea și armonizarea cadrului normativ, îmbunătățirea condițiilor de detenție și a infrastructurii izolatoarelor de detenție provizorie din cadrul Poliției, îmbunătățirea condițiilor de transportare a persoanelor reținute/arestate în procesul urmăririi penale.

Totodată, vor fi renovate minim 15 izolatoare de detenție provizorie din cadrul unităților teritoriale ale Poliției, achiziționate cel puțin 25 de unități de transport specializate pentru transportarea persoanelor aflate în custodia Poliției, renovate circa 100 celule, precum și instruiți, în materie de respectare a drepturilor omului, peste 200 de angajați. De asemenea, se propune implementarea la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției a modulului "E-Reținere", pentru eficientizar...

    Citește pe publika.md