Exerciții în Crimeea și în Marea Neagră, desfășurate de Rusia. Participă peste zece mii de militari și 40 de nave de război2Foto© publika.md

Exerciții în Crimeea și în Marea Neagră, desfășurate de Rusia. Participă peste zece mii de militari și 40 de nave de război

, 6 știri, 7 vizualizări

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi începerea unor exerciții la scară largă în Crimeea și în Marea Neagră, la care participă peste 10.000 de militari și 40 de nave de război, precum și 20 de vase auxiliare, relatează Reuters, citând Interfax, pe fondul tensiunilor cu Ucraina din cauza creșterii prezenței militare a Rusiei la frontiera ruso-ucraineană.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a sosit joi în Crimeea pentru a superviza faza activă a acestor exerciții, survolând la bordul unui elicopter zonele unde sunt desfășurate trupele și echipamentele militare care participă la manevre. El a verificat de asemenea stadiul de pregătire a unităților navale și terestre, indică într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, notează Agerpres.

Exercițiile, la care participă inclusiv forțe ale flotelor ruse din Marea Caspică și din Marea Neagră, au loc pe poligonul Opuk, circa 40 km distanță de strâmtoarea Kerci, care leagă mările Neagră și Azov.