Expert-Grup, despre aprobarea unei noi legi a „miliardului”: Ar putea fi similara cu insuși furtul miliardului© tv8.md

Expert-Grup, despre aprobarea unei noi legi a „miliardului”: Ar putea fi similara cu insuși furtul miliardului

, 6 știri, 2 vizualizări

Proiectul de lege prin care deputații socialiști au solicitat iarăși anularea „legii miliardului” a fost susținut în Parlament în prima lectură. Asta deși Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a anulat o asemenea lege adoptată în luna decembrie 2020.

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” atenționează asupra efectelor extrem de negative ale acesteia asupra stabilității macrofinanciare și imaginii țării în fața potențialilor finanțatori, creditori și investitori. Astfel, efectele adoptării unei asemenea legi ar putea fi similare cu însuși „furtul miliardului”, susțin reprezentanții Expert-Grup.

Într-un studiu realizat de cei de la Expert-Grup, aceștia îndeamnă clasa politică să renunțe la această lege și alte scheme ce pun în pericol sistemul financiar și bugetul de stat, și să se focuseze pe soluționarea miezului problemei, și anume investigarea „furtului miliardului”, tragerea la răspundere a vinovaților, anume din contul cărora să fie recuperați banii furați din sistemul bancar. Poziția este fundamentată în baza următoarelor constatări: