Experții nu au decis dacă Filarmonica va fi renovată sau restabilită, director2Foto© tv8.md

Experții nu au decis dacă Filarmonica va fi renovată sau restabilită, director

, 5 știri, 2 vizualizări

Experții încă nu au decis dacă clădirea Filarmonicii Naționale va fi reconstruită sau demolată, iar o decizie în acest sens este așteptată de angajații instituției. Declarația a fost făcută de către Svetlana Bivol, directoarea generală a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Se merge acum pe lucrările de cercetare, se realizează un caiet de sarcini pentru restabilirea, renovarea sau reconstrucția Filarmonicii. Vreau să vă zic că experții încă nu s-au pronunțat că se va păstra un perete, vorbesc de acesta dinspre strada Varlaam, sau nu și în funcție de asta se va anunța acest concurs pentru proiecte. Dacă se păstrează acest perete, înseamnă că va fi reconstrucție, dacă nu – va fi construirea din talpă, cum s-ar zice, a sediului de bază al Filarmonicii. Suntem și noi în așteptare, specialiștii lucrează, dar să vedem ce va urma”, a explicat Svetlana Bivol.

Chiar dacă clădirea Filarmonicii este avariată, angajații continuă să lucreze și să creeze. „Scopul meu primordial, sarcina primordială a fost imediat, a doua zi după ce s-a întâmplat, să găsim o casă pentru artiști, ca ei să nu simtă această pierdere și acest disconfort psihologic și am reușit să găsim și spații de repetiții, și spații de concert la Palatul Republicii, în special.