Explicația autorităților după ce o porțiune din trotuarul recent reparat, de pe o stradă din capitală, s-a surpat3Foto© noi.md

Explicația autorităților după ce o porțiune din trotuarul recent reparat, de pe o stradă din capitală, s-a surpat

, 8 știri, 14 vizualizări

O porțiune de câțiva metri din trotuarul de pe strada Nicolae Testemițanu, reabilitat acum 2 săptămâni, s-a surpat. Responsabilii din cadrul Regiei Exploatarea Drumurilor și Podurilor „Exdrupo” susțin că asfaltul s-a surpat din cauza ploilor abundente din ultimele zile, dar și din cauza unor lucrări efectuate de către Chișinău Gaz acum 7 ani și vin cu o lămurire în acest sens.

Trotuarul de pe strada Nicolae Testemețanu a fost reparat în perioada 13 – 14 mai curent, iar la 30 mai, o porțiune de aproximat 3 metri s-a surpat.

Potrivit unei lămuriri expediată de către conducerea Întreprinderii Regia Exploatarea Drumurilor și Podurilor „Exdrupo” către primarul capitalei, Ion Ceban, principala cauză a surpării este faptul că sub fundația trotuarului recent reabilitat s-a adunat o cantitate mare de apă în urma ploilor din ultimele zile, astfel că asfaltul s-a deteriorat.