Ambasada Republicii Moldova în Estonia a inaugurat o expoziție de drapele istorice
Foto: shok.md

Ambasada Republicii Moldova în Estonia a inaugurat o expoziție de drapele istorice

4 știri, 2

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia a inaugurat expoziția de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”. La eveniment au participat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, aflat într-o vizită oficială în Estonia, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Estonia, reprezentanți ai muzeelor din Tallinn, oameni de cultură, membri ai diasporei moldovenești și delegația Ministerului Apărării din Republica Moldova, informează SHOK.md.

Potrivit unui comunicat de presă, în deschiderea evenimentului, ambasadorul Inga Ionesii, a transmis felicitări cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia celebrării Zilei Drapelului de Stat, precum și a mulțumit Muzeul Războiului al Republicii Estonia care găzduiește expoziția.

În cadrul discursului său, ministrul Eugeniu Sturza, a trecut în revistă momentele istorice și valorile de identitate națională, a evocat importanța drapelului de stat pentru Republica Moldova, care reprezintă trecutul, prezentul și viitorul statului nostru și reflectă principiile democratice, tradițiile istorice ale poporului, prietenia și solidaritatea cetățenilor Republicii Moldova.

Expoziția reunește reproduceri a peste 30 de steaguri, drapele, stindarde și pavilioane, care aparțin colecționarului Petru Costin și cuprinde copiile majorității steagurilor și drapelelor Țării Moldovei și Basarabiei, cunoscute ...

    Citește pe shok.md