Facebook recunoaște că urmărește în permanență utilizatorii săi, chiar și după deconectarea datelor de localizare3Foto© publika.md

Facebook recunoaște că urmărește în permanență utilizatorii săi, chiar și după deconectarea datelor de localizare

, 6 știri, 12 vizualizări

Facebook se află în centrul unui nou scabndal în SUA, după ce compania a recunoscut că strânge informații despre locul unde se află fiecare dintre utilizatorii săi în permanență, din rațiuni de securitate și în scopuri publicitare, chiar dacă aceștia nu doresc să activeze opțiunile de localizare.

„Chiar dacă cineva nu își activează datele de localizare, Facebook poate totuși să determine parțial amplasamentul lor, datorită informațiilor pe care le furnizează prin diferitele activități și conexiunile lor la diferitele noastre servicii”, afirmă Facebook într-o scrisoare trimisă către doi senatori americani pe 12 decembrie și postată marți pe Twitter, scrie Agerpres.

În răspunsul trimis senatorilor, Facebook amintește că datele de localizare le permit utilizatorilor să partajeze locul unde se află sau să efectueze căutări într-un anumit perimetru. Aceste informații „ne ajută să trimitem conținuturi mai adecvate și să îmbunătățim mesajele publicitare”, arată rețeaua.