FALS: Peste zece mii de persoane au participat la mitingul din 11 iunie de la Cahul
Foto: stirilocale.md

FALS: Peste zece mii de persoane au participat la mitingul din 11 iunie de la Cahul

6 știri, 10

Duminică, 11 iunie curent, Publika TV a difuzat mai multe știri în care a menționat că la mitingul de susținere a schimbării sistemului electoral prin intermediul votului mixt, desfășurat în Piața Horelor din orașul Cahul, au participat peste zece mii de persoane. Autoritățile publice locale din Cahul afirmă însă că în acea piață nu încap zece mii de oameni, iar la miting au participat circa cinci mii de persoane.

Mitinguri de susținere a votului mixt au fost organizate în trei orașe din țară: Edineț, Ialoveni și Cahul, iar Publika TV a organizat transmisiuni în direct din toate cele trei orașe. La ora 13.00, pe site-ul Publika.md a apărut o știre cu titlul: „Zece mii de oameni la Cahul: „Este nevoie de o schimbare în Moldova”, în care autorul afirmă că: „Peste 10 mii de persoane care susțin votul mixt s-au adunat în sudul țării, în orașul Cahul.

Acolo participă și președinți de raioane, primari, oameni de cultură, dar și simpli cetățeni adunați din mai multe raioane din sudul țării”. Nu a fost citată nici o sursă care ar confirma numărul participanților la mitingul de la Cahul. Aceeași informație a fost mediatizată intens de Prime TV, Canal 2, Canal 3, dar și de portalurile Moldova24.info, Zugo.md, Curentul.md.

    Citește pe stirilocale.md