Familiile cu un venit lunar de până la 3100 lei vor primi ajutor pentru perioada rece a anului5Foto© gov.md

Familiile cu un venit lunar de până la 3100 lei vor primi ajutor pentru perioada rece a anului

, 14 știri, 2 vizualizări

Încă 86 000 de familii defavorizate vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului, în perioada noiembrie 2021-martie 2022. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre în scopul sporirii protecției sociale a familiilor, în contextul majorării tarifelor la energia electrică, gaze, lemne și cărbune.

Dacă până acum ajutorul pentru perioada rece a anului se acorda familiilor cu venituri mici, pragul de trecere pe venit la acordarea dreptului fiind calculat reieșind din 2631 de lei, acum acesta va fi calculat reieșind din 3109 lei. Proiectul prevede majorarea multiplicatorului utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului de la 2,2 actual la 2,6.

De menționat, că pragul de trecere pe venit la evaluarea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului va fi stabilit pentru fiecare caz în parte, în funcție de numărul de membri ai familiei, numărul de adulți, copii. Se va lua în considerare și faptul dacă cineva dintre membrii familiei are grad de dizabilitate.