Familiile vulnerabile și cele care se încălzesc doar cu lemne vor putea cumpăra la un preț plafonat până la trei metri steri de lemn4Foto© publika.md

Familiile vulnerabile și cele care se încălzesc doar cu lemne vor putea cumpăra la un preț plafonat până la trei metri steri de lemn

, 10 știri, 10 vizualizări

Guvernul a anunțat astăzi că, pentru sezonul rece 2022-2023, consumatorii casnici vor cumpăra lemn de foc la un preț similar celui de anul trecut. Astfel, familiile vulnerabile sau cele care se încălzesc doar cu lemne vor putea cumpăra la un preț plafonat până la trei metri steri.

Pentru ca prețul lemnului să nu crească, Guvernul a subvenționat Agenția Moldsilva cu peste 64 de milioane de lei. Oamenii vor putea să achiziționeze lemnul direct de la întreprinderea silvică.

În acest an, prețul de vânzare a lemnului de specii tari va varia între 550 de lei și 875 de lei per metru ster. Pentru lemnul moale, prețurile vor fi între 350 și 475 de lei per metru ster. Întreprinderile silvice vor vinde lemn doar gospodăriilor casnice și instituțiilor publice, în special celor de învățământ. Agenții economici nu vor putea cumpăra de la Moldsilva lemn de foc pentru comercializare.