Ferrari rar, din 1962, vândut la licitație pentru o sumă record
Foto: protv.md

Ferrari rar, din 1962, vândut la licitație pentru o sumă record

5 știri, 13

Un Ferrari rar 250 GTO, din 1962, a fost vândut prin licitație, în California, pentru o sumă record, transmite Bloomberg.

Automobilul a fost oferit de către casa de licitații RM Sotheby’s în Monterey, estimându-se un preț de 45-60 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare evaluare făcută vreodată la o licitație de automobile vintage, scrie Bloomberg.

Prețul obținut a depășit recordul anterior, de 38,1 milioane de dolari, plătit pentru un model din 1963 al aceluiași automobil, în 2014.

Vânzătorul a fost Greg Whitten, președinte al Numerix Software și unul dintre angajații vechi ai Microsoft, care a cumpăratul Ferrariul în anul 2000. Sotheby’s a refuzat să precizeze cât a plătit Whitten pentru automobil, dar a precizat că prețul de piață al unui astfel de Ferrari, era, la momentul respectiv, de circa 20 milioane de dolari.

Ferrari a construit doar 36 de exemplare al modelului respectiv, în perioada 1953-1964, iar aceste mașini de curse elegante au generat cele mai mari prețuri în rândul automobilelor vintage, în ultimii ani. O versiune din 1963 s-a vândut pentru 70 de milioane de dolari într-o tranzacție privată care a avut loc în acest an, potrivit Sotheby’s.

    Citește pe independent.md