Filat a depus trei plângeri pe numele lui Igor Popa - la Procuratură și la Uniunea Avocaților10Foto© deschide.md

Filat a depus trei plângeri pe numele lui Igor Popa - la Procuratură și la Uniunea Avocaților

, 34 știri, 8 vizualizări

Președintele PLDM, Vlad Filat, anunță luni, 28 septembrie, că a depus câteva plângeri la organele abilitate pe numele lui Igor Popa, fostul său avocat, care a făcut săptămâna trecută mai multe declarații despre acesta în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, acesta susține că a depus Plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care a solicitat „examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

„Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa prompt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.