Filip afirmă că i-a cerut unui deputat să-și depună mandatul6Foto© zdg.md

Filip afirmă că i-a cerut unui deputat să-și depună mandatul

, 10 știri, 4 vizualizări

„Am vorbit cu Botnari la telefon și i-am solicitat să depună mandatul pentru că eu nu văd sensul existenței unui deputat care nu frecventează ședințele Parlamentului. Nu pot înțelege pentru ce se mai ține de acest mandat. Suntem o fracțiune, în Parlament trebuie de muncit, sunt proiecte, trebuie examinate, trebuie să te dai cu părerea, trebuie să vii să votezi. Or, să ai mandat de deputat și să nu vii în Parlament mi se pare incorect”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Fostul premier spune că răspunsul lui Botnari a fost că se va gândi. „Eu nu-l pot impune pentru că mandatul este imperativ”, a adăugat liderul PDM.

Totodată, Pavel Filip a menționat că democrații, actualmente, nu-și pot asuma responsabilitatea de a intra într-o coaliție cu socialiștii pentru că asta ar duce la obligațiuni. „De aceea, noi ne-am rezervat dreptul, am votat acest Guvern pe care îl considerăm mai mult tehnic și, de fiecare dată, vom lua o decizie în funcție de proiectele cu care va veni.