Firul cronologic al evenimentelor și declarațiilor arată clar că Rusia a tras sforile pentru a închega Alianța Kozak PSRM-ACUM4Foto1Video© prime.md

Firul cronologic al evenimentelor și declarațiilor arată clar că Rusia a tras sforile pentru a închega Alianța Kozak PSRM-ACUM

, 6 știri, 12 vizualizări

Deputații socialiști îl elogiază pe vicepremierul rus Dmitri Kozak și îi atribuie deschis meritul pentru crearea la Chișinău a alianței PSRM - ACUM. Mai mult, în cadrul unor interviuri pentru agenția informațională rusească News Front, cunoscută drept agenția separatiștilor din Donbass și Crimeea, Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalco se întrec în laude la adresa lui Kozak.

Potrivit celor doi socialiști, deblocarea negocierilor și formarea alianței Kozak se datorează în totalitate vicepremierului rus. Acesta, în opinia socialiștilor, i-a fascinat pe Maia Sandu și Andrei Năstase în cadrul discuțiilor pe care le-au avut la Chișinău.

Bogdan Țîrdea a confirmat faptul că formațiunea din care face parte este pro-rusă, asta deși liderul informal al acesteia, Igor Dodon, a declarat că socialiștii nu sunt influențați de Rusia. Agenția News Front, pentru care deputații au oferit interviuri, a fost creată în anul 2014 drept portavoce pentru separatiștii din estul Ucrainei.