Fiscul, cu ochiul pe proprietarii de restaurante și săli de ceremonii
Foto: stirilocale.md

Fiscul, cu ochiul pe proprietarii de restaurante și săli de ceremonii

6 știri, 3

Serviciul Fiscal de Stat a demarat acțiuni de monitorizare și control a agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, ramură care prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

Scopul acțiunilor de specialitate este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici menționați.

Astfel, în temeiul informației disponibile, SFS a examinat activitatea unui șir de agenți economici (ce dețin săli de ceremonii și/sau restaurante) prin prisma următorilor indicatori: tipul obiectului (sală de festivități, restaurant, cafenea); suprafața unităților comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcusul anului 2016.

Drept rezultat, au fost identificate riscuri fiscal asociate agenților economici din domeniu. Pe parcursul lunii septembrie, curent, SFS va monitoriza activitatea a 40 de agenți economici ce dețin săli de festivități și/sau restaurante, prin prisma vizitelor fiscale.

Totodată, SFS a instituit posturi fiscale la 10 agenti economici cu renume din mun. Chișinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat și cu pondere mică a achitărilor în total venituri.

În acest...

    Citește pe stirilocale.md