Legea privind finanțarea unor proiecte propuse de autoritățile publice locale din Moldova și Ucraina, promulgată de președintele României
Foto: www.publika.md

Legea privind finanțarea unor proiecte propuse de autoritățile publice locale din Moldova și Ucraina, promulgată de președintele României

6 știri, 7

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale și a Legii administrației publice locale nr. 215/2001.

Legea prevede că autoritățile administrației publice locale din România pot aproba finanțarea unor proiecte propuse de către autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova și Ucraina, în baza acordurilor de înfrățire/cooperare încheiate în condițiile legii pentru obiectivele de investiții ale unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și Ucraina, notează Radio Chișinău.

„Autoritățile administrației publice locale din România pot încheia acorduri de înfrățire/cooperare cu autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova și Ucraina pentru realizarea și finanțarea unor obiective de investiții ale unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și Ucraina, programe comune culturale, sportive, de tineret și educaționale, stagii de pregătire profesională și a altor acțiuni care contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie”, se mai arată în actul normativ.

    Citește pe 24h.md