Filip a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune moldo-ucrainene de trecere a frontierei
Foto: 24h.md

Filip a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune moldo-ucrainene de trecere a frontierei

9 știri, 3

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință de lucru cu autoritățile responsabile pentru a examina subiecte ce țin de managementul integrat al frontierei în partea ce vizează extinderea punctelor comune la frontiera de est a Republicii Moldova, precum și unele aspecte referitoare la importul efectuat de agenții economici din regiunea transnistreană, transmite Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

În contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat și eficient al frontierei dintre autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei, prim-ministrul a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative, notează sursa citată de Moldpres.

Referitor la demararea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atât Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor în acest sens.

Un alt aspect discutat în cadrul ședinței a vizat necesitatea prelungirii termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici di...

    Citește pe 24h.md
    Tendințe