Flashmob la Guvern. Se cere demisia ministrului Mediului Iuliana Cantaragiu13Foto© sputnik.md

Flashmob la Guvern. Se cere demisia ministrului Mediului Iuliana Cantaragiu

, 18 știri, 6 vizualizări

Partidul Verde Ecologist din R. Moldova solicită demisia ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu. Mai mulți membri și simpatizanți ai partidului au organizat astăzi un flashmob la Guvern în acest sens și au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului, Natalia Gavrilița, cu solicitarea în cauză. Manifestanții și-au arătat nemulțumirea față de modul cum ministrul gestionează situația privind deșeurile.

„În loc să promoveze o politică pentru un mediu curat, din contra depun eforturi, fac demersuri, dau avizuri pozitive la permiterea incinerării anvelopelor, a deșeurilor, a importului de fier vechi pentru uzina metalurgică din Rîbnița. (...) Timp de 30 de ani în R. Moldova n-a fost creat un sistem de management a deșeurilor.

Guvernanții repetă ca papagalii timp de 30 de ani că gunoiștile sunt neutorizate. În loc să se ocupe de acest management ca să fie platfome autorizate, pe care s-au cheltuit sume enorme de bani, inclusiv din afară, din granturi, pentru diferite studii care erau plasate în sertar, dar nu erau documente de călăuză pentru a cera acest sistem”, se arată nemulțumiți reprezentanții PVE.