FMI: Criptomonedele ar putea deveni un nou vehicul pentru spălarea de bani și finanțarea terorismului
Foto: diez.md

FMI: Criptomonedele ar putea deveni un nou vehicul pentru spălarea de bani și finanțarea terorismului

4 știri, 3

Guvernele și băncile centrale trebuie să colaboreze în privința dezvoltării reglementărilor pentru cripto-active, pentru a preveni posibilitatea ca acestea să devină un nou vehicul pentru spălarea de bani și finanțarea terorismului, a afirmat, marți, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde.

Într-o postare pe blog, înaintea reuniunii din Argentina a miniștrilor de Finanțe și a președinților băncilor centrale din G20, grupul țărilor bogate și al principalelor economii emergente, Lagarde a declarat că tehnologia din spatele criptomonedelor, inclusiv blockchain, oferă îmbunătățiri semnificative care ar putea ajuta la incluziunea financiară. Noile metode ieftine de plată ar putea ajuta milioane de persoane din țările în curs de dezvoltare care nu au conturi bancare.

Oficialul a adăugat că unele eforturi sunt încurajatoare, inclusiv cele conduse de Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB), pentru a studia noile evoluții și a oferi sfaturi împotriva spălării banilor prin intermediul dispozitivelor electronice, scrie AgerPres.

FMI vrea să încurajeze țările să dezvolte politici care să asigure integritatea financiară și să protejeze consumatorii care investesc în cripto-active, în același mod folosit pentru sectorul financiar tradițional, a explicat Lagarde.

Oficialul a adăugat că autoritățile de reglementare pot folosi criptografia și inteligența...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe