FMI va efectua a treia evaluare a programului cu Republica Moldova
Foto: www.europalibera.org

FMI va efectua a treia evaluare a programului cu Republica Moldova

11 știri, 8

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de șeful misiunii Ben Kelmanson, se va afla într-o vizită de lucru la Chișinău în perioada 15-27 martie pentru a efectua cea de-a treia evaluare a Programului cu Republica Moldova.

Reprezentantul Permanent al FMI la Chișinău, Volodymyr Tulin, precizează într-o Declarație pentru presă că pe parcursul vizitei, misiunea va purta discuții cu autoritățile în contextul evaluării a treia a Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanțare extinsă).

Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza prognoza macroeconomică și va discuta cu acestea despre politicile macroeconomice pe viitor.

Programul pe trei ani al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (sumă echivalentă cu circa 187 milioane de dolari S.U.A. și cu cca ¾ din cota deținută de Republica Moldova la FMI), din care 57.4 milioane de DST (circa 83 milioane de dolari S.U.A.) au fost deja debursate.

Două treimi din suma creditului este acordată în baza Mecanismului extins de creditare (ECF), care prevede o rată a dobânzii egală cu zero până la finele anului 2...

    Citește pe abcnews.md    Tendințe