Fondatorul Amazon, cea mai bogată persoană din istorie
Foto: www.realitatea.md

Fondatorul Amazon, cea mai bogată persoană din istorie

6 știri, 13

Forbes estimează averea netă a lui Bezos la 104,4 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a sumei provine din cele 78,9 milioane de acțiuni pe care le deține la Amazon, a căror valoare a crescut luni cu 1,4%, crescându-i averea netă cu 1,4 miliarde de dolari. Valoarea acțiunilor Amazon a crescut cu aproape 7% anul acesta, după ce au înregistrat o creștere de 56% în 2017.

Bezos deține, de asemenea, participațiuni la The Washington Post (WP) și Blue Origin, o companie privată de călătorii spațiale care intenționează să ducă turști în spațiu.

Bezos a devenit cea mai bogată persoană din lume în iulie, când l-a depășit – timp de o scurtă perioadă – pe Bill Gates. El l-a depășit pe Gates, din nou, în octombrie. Fondatorul Amazon a depășit pragul de 100 de miliarde de dolari în noiembrie, la începutul sezonului de cumpărărturi de sărbătorile de iarnă, cu ajutorul performaței bursiere a Amazon.

Averea fondatorului Microsoft este estimată în prezent la 91,9 miliarde de dolari de către Forbes și la 93,3 miliarde de dolari de către Bloomberg. Gates continuă să fie al doilea cel mai bogat om din lume în ambele clasamente

Însă Forbes amintește că averea sa a atins 100 de miliarde de dolari în aprilie 1999, cu ajutorul „bulei Internetului”. Ajustate în funcție de inflație, 100 de miliarde de dolari din 1999 ar valora în prezent 148 de miliarde de dolari.

Însă chiar și fără o ajustare în fu...

    Citește pe tv8.md