Fost procuror din Ocnița, risca pana la 6 ani de inchisoare pentru ca a semnat in locul invinuitului, acesta fiind peste hotare3Foto© deschide.md

Fost procuror din Ocnița, risca pana la 6 ani de inchisoare pentru ca a semnat in locul invinuitului, acesta fiind peste hotare

, 7 știri, 11 vizualizări

Procurorul din Ocnița cerceta o cauză de învinuire a unui cetățean, privind amenințarea și aplicarea violenței față de colaboratorii de poliție. Însă, la examinarea cauzei, procurorul a falsificat actele emise în privința persoanei. Mai exact, procurorul a semnat în rubrica învinuitului, în locul acestuia, în timp ce ultimul de fapt se afla peste hotare, după care a dispus trimiterea cauzei în judecată, informează Procuratura Generală.

Ulterior, acuzarea de stat a fost susținută de același procuror, în lipsa făptuitorului, care fusese anunțat în căutare. Fapta procurorului a fost calificată ca infracțiune de fals în acte publice, săvârșită de o persoană cu demnitate publică.

Este de menționat că fostul procuror și-a recunoscut vina pe deplin și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.