Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu

Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu

9 știri, 6

Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu. Magistrații au respins demersul avocaților care au cerut eliberarea inculpatului, dar și efectuarea unei expertize financiar-bancare. Astfel, examinarea cazului a fost finalizată, iar părțile au la dispoziție o lună pentru a se pregăti de dezbaterile judiciare. Procurorul a explicat de ce a cerut prelungirea arestului.

"Acesta ar putea să se eschiveze de instanța de judecată. În cazul de părăsire a țării în baza principiului că Statele nu-și extrădează proprii cetățeni, există riscul ca acesta să nu poată fi extrădat pentru executarea eventualei pedepse", a spus procurorul, Eugen Rudac.

Chiril Lucinschi spune că acuzarea nu are motive să creadă că el se va eschiva de la răspundere.

"Eu râmân aici și am declarat de mai multe ori că eu voi rămâne atâta timp cât trebuie să probez faptul că nu sunt vinovat și dacă o să ia asta mai mult timp, nicio problemă. Sunt absolut împăcat de conștiința mea, nu am comis nici o infracțiune împotriva poporului meu sau al țării, bugetului, nu am luat niciun ban", a comunicat inculpatul, Chiril Lucinschi.

Nemulțumit de decizie a fost și avocata lui Chiril Lucinschi.

"Domnul procuror a invocat niște argumente care sunt lipsite de probe. Noi astăzi am solicitat instanței de judecată de a numi o expertiză judicară finaciar bancară pentru a se stabili mai multe aspecte foarte importante....

    Citește pe publika.md


    Chiril Lucinschi, 6 luni
    Procurorii se tem că va fugi. Lucinschi: „Nu fug, vreau să-mi probez nevinovăția!”


    Tendințe