Fostul deputat democrat Constantin Botnari cere azil politic în Marea Britanie10Foto1Video© zdg.md

Fostul deputat democrat Constantin Botnari cere azil politic în Marea Britanie

, 14 știri, 20 vizualizări

Acesta a venit cu un mesaj video în care susține că ceea ce se petrece în privința lui este incorect, însă este deschis să colaboreze cu ancheta, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămîni în urmă am aflat din presa din Republica Moldova că sunt căutat și cercetat penal. Căutat de organele de drept, Interpol din Republica Moldova care nu este corect și tare m-a uimit acest caz. Am plecat din Republica Moldova fără nicio restricție, nicioadată nu am fost cercetat penal și nimeni niciodată nu m-a citat în vreo cauză penală în Republica Moldova și niciunde”, spune acesta.

„Avocații mei au pregătit o cerere adresată către Procuratura Republicii Moldova prin care se cere să să se formeze o comisie ca să fiu cercetat aici în Marea Britanie.Sunt deschis că colaborez cu ancheta și nu mă ascund. Consider că tot ce se petrece în privința mea la moment este incorect și este pus la cale de foștii mei oponenți politici care astăzi sunt la guvernare”, mai spune acesta.