Fostul deputat democrat Corneliu Dudnic ar putea deveni subiect al controalelor Autorității Naționale de Integritate3Foto© agora.md

Fostul deputat democrat Corneliu Dudnic ar putea deveni subiect al controalelor Autorității Naționale de Integritate

, 4 știri, 6 vizualizări

Corneliu Dudnic a venit in Legislativ in luna septembrie 2015, atunci cand liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a renuntat la mandat. Timp de trei ani, Dudnic, in paralel cu mandatul de deputat, a fost (si este in prezent) si administratorul firmei ”Vancor-Trans” SRL, afacere pe care a fondat-o in anul 2006. Firma isi desfasoara activitatea in domeniul comertului.

Legea privind declararea averii si a intereselor personale prevede clar ca ”subiectul declararii se afla intr-o stare de incompatibilitate in cazul in care pe langa functia publica sau de demnitate publica detine/exercita simultan o alta functie, calitate sau activitate, fapt care este interzis prin Constitutia Republicii Moldova si/sau prin alte acte legislative”.

Fostul deputat democrat da asigurari ca nu a admis o incompatibilitate de functii, deoarece firma ”Vancor-Trans” SRL nu mai are activitatea economica. ”Aceasta firma nu duce nici o evidenta timp de 12 ani, asa ca nu are nici o activitate. Am incercat sa o inchid de mai mult timp de cand am venit in Parlament, dar erau mai multe complicatii de ordin tehnico-juridic. Iata de ce a ramas asa”, a declarat Corneliu Dudnic pentru moldovacurata.md atunci cand era deputat.